22.4.16

Placuszki z cukinii i fety (Frittelle di zucchine e feta)




SKŁADNIKI


600 g cukinii

100 g sera feta
50 g mąki pszennej
1 szalotka
2 jaja
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
2 łyżeczki suszonego oregano
sól, pieprz  




PRZYGOTOWANIE

  1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Do cukinii dodać roztrzepane jajka, wyciśnięte 2 ząbki czosnku, pokrojono drobno szalotkę, rozdrobniony ser feta, mąkę, suszone oregano, sól i pieprz. 
  3. Na rozgrzanej patelni z oliwą, nakładać placuszki i smażyć ok. 4 minut. Zrumienione placuszki przełożyć na drugą stronę i smażyć ok. 2 minut.






Smacznego:)

4 komentarze:

  1. Uwielbiam cukiniowe placuszki, te wyglądają przepysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są bardzo smaczne, na jednym się nie kończy 😉😋😃

      Usuń
  2. Świetne! Jestem fanką cukinii i fety:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego 😍

      Usuń

Copyright © 2014 La grande e la piccola cuoca , Blogger