9.3.16

Bułeczki muffinki z rozmarynem (Panini al rosmarino)

Bułeczki niesamowicie pachnące rozmarynem, miękkie, wilgotne. Idealnym zamiennikiem zwykłych białych bułeczek.





SKŁADNIKI na 10 bułeczek

240 g mąki pszennej 
4 jaja
125 ml mleka
100 g sera emmentaler
8 g proszku do pieczenia
3 gałązki rozmarynu
125 ml oleju extra vergine
sól, pieprz   



PRZYGOTOWANIE

  1. Posiekać rozmaryn.
  2. Ser emmentaler zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i rozmarynem.
  4. W misce wymieszać jaja z mlekiem, olejem, szczyptą soli i pieprzu. 
  5. Do jaj z mlekiem stopniowo dodawać mąkę z rozmarynem.
  6. Na koniec dodać ser. Całość dobrze wymieszać.
  7. Foremki wysmarować masłem i obsypać mąką bądź wyłożyć papilotkami do muffinek.
  8. Ciasto przełożyć do 10 małych okrągłych foremek. 
  9. Bułeczki piec 25-30 minut (do suchego patyczka) w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.











Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 La grande e la piccola cuoca , Blogger